Ruim honderd vliegtuigpassagiers en een onbekend aantal bemanningsleden zijn zaterdag aan de dood ontsnapt.

Het toestel waarin zij zaten schoot bij de landing op het toeristeneiland Bali door op de baan en kwam in zee terecht. Het vliegtuig van prijsvechter Lion Air, waarschijnlijk een Boeing 737-800, kwam uit Bandung.

Het vliegtuig kwam op enkele tientallen meters uit de kust in het water terecht. Iedereen overleefde de crash, al raakte een onbekend aantal mensen gewond. Over de nationaliteit van de passagiers is niets bekend.

De oorzaak van het ongeval, dat rond half vier zaterdagmiddag plaatselijke tijd gebeurde, is nog niet bekend. De piloot zou even daarvoor hebben aangekondigd dat hij een noodlanding ging maken.

Water

Het vliegtuig kwam wonder boven wonder in laag water terecht. Op Twitter circuleerden al snel foto's van het gecrashte toestel. Daarop was te zien dat het gebroken is en dat de romp van het toestel boven het vrij ondiepe water uitstak.

Lion Air is de grootste particuliere vliegtuigmaatschappij van Indonesië. In 2011 schoot in zware regen een toestel van de maatschappij door bij de landing in Balikpapan en kwam terecht in een weiland. Ook deze crash werd door alle inzittenden overleefd.

Bekijk hier beelden van het vliegtuig in zee: