Vogelgriep duikt ook op in hoofdstad China

De nieuwe vorm van vogelgriep, het H7N9-virus, heeft nu ook Peking, de hoofdstad van China, bereikt. Een zevenjarig meisje is besmet geraakt en ligt voor behandeling in het ziekenhuis.

Dat meldt CNN in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Het is de eerste besmetting in Peking. De andere 43 slachtoffers komen uit het oosten van China, daarvan zijn er elf ook daadwerkelijk overleden.

De bron van de besmettingen is nog niet bekend. Wel leidde de besmettingen tot het in sommige steden verbieden van handel in pluimvee. In Shanghai zijn dieren op twee pluimveemarkten afgemaakt. De ouders van het meisje uit Peking zijn werkzaam in de pluimveehandel.

Zorgen

China bracht 31 maart voor het eerst naar buiten dat mensen besmet waren geraakt met het H7N9-virus. Het virus was voorheen niet eerder op mensen overgedragen. Dat dit nu wel het geval is, baart de wereldgezondheidsorganisatie WHO grote zorgen.

De Chinese autoriteiten houden nu nauwlettend in de gaten of het virus niet nog verder muteert en het van mens tot mens overdraagbaar wordt.

Het verwante H5N1-virus dat in 2003 huishield onder de pluimveestapel in Aziƫ heeft in de hele wereld aan 360 mensen het leven heeft gekost.

Lees meer over:
Tip de redactie