Een 72-jarige Amerikaan heeft zich de afgelopen decennia mogelijk schuldig gemaakt aan een ''angstaanjagend'' groot aantal seksueel beladen moorden. 

Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender ABC vrijdag.

Samuel Little werd vorig najaar gearresteerd in een opvangcentrum voor daklozen in de Amerikaanse staat Kentucky wegens het bezit van een crackpijp.

Uit onderzoek bleek dat de man, die een groot deel van zijn leven in de gevangenis zat, een ellenlang strafblad had van misdaden die hij de afgelopen 56 jaar in 24 staten pleegde. Hij wisselde decennialang bijna maandelijks van verblijfplaats.

Onopgeloste moorden

In een volgens ABC groot aantal gevallen is sprake van een onopgeloste moord in plaatsen waar Little op dat moment verbleef. De moorden zouden eenzelfde patroon laten zien.

Vooralsnog wordt Samuel Little op basis van DNA-onderzoek verdacht van de moord op drie jonge vrouwen in Los Angeles in 1989. In alle drie de gevallen werden de vrouwen knock-out geslagen en vervolgens gewurgd.

Politiekorpsen in heel de VS bekijken inmiddels hun dossiers van onopgeloste moorden die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met Little.

Onschuldig

Little, een voormalig bokser, ontkent schuldig te zijn aan de moorden in Los Angeles. Hij zit sinds september in de cel, in afwachting van zijn proces.