'Inwoners Taiwan moeten reis Zuid-Korea uitstellen'

Taiwan adviseert inwoners een reis naar Zuid-Korea uit te stellen vanwege de oplopende spanningen met Noord-Korea.

Daarmee is het de eerste regering die dat doet. Dat meldt persbureau Reuters donderdag.

Noord-Korea riep dinsdag buitenlanders in Zuid-Korea op dat land zo snel mogelijk te verlaten voor het geval er een oorlog uitbreekt.

Het Taiwanese ministerie van Buitenlandse Zaken bracht daarop woensdagavond een verklaring uit waarin geadviseerd wordt zakenreizen en vakanties naar Zuid-Korea uit te stellen.

De Verenigde Staten en Zuid-Korea verhoogden woensdag hun waakzaamheid, omdat ze verwachten dat Noord-Korea elk moment een nieuwe raketproef gaat uitvoeren.

Toename reizen

Ondanks de spanningen op het schiereiland lijkt het aantal toeristen- en zakenreizen naar Zuid-Korea echter toe te nemen. De regering in Seoul ziet voor april zelfs een verdere stijging.

Een week eerder vroeg de regering van Kim Jong-Un diverse landen al ''de mogelijkheid te overwegen'' om het ambassadepersoneel uit hoofdstad Pyongyang te evacueren. Maar de Europese Unie liet woensdag weten dat het geen diplomaten zal evacueren.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste vorige week het reisadvies voor Zuid-Korea aan naar  'waakzaamheid betrachten'. Niet-essentiële reizen naar Noord-Korea worden ontraden.

Lees meer over Noord-Korea in ons dossier

Achtergrond: Kim flirt alleen met oorlog

Chronologie van recente gebeurtenissen Noord-Korea

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie