Een zelfmoordaanslag met een autobom in het centrum van Damascus heeft maandag aan zeker vijftien mensen het leven gekost.

Dat hebben de Syrische staatsmedia gemeld. In totaal raakten zeker 53 mensen gewond. Na de explosie steeg een enorme zwarte rookkolom op boven het stadscentrum.

De Syrische staatstelevisie meldde dat de aanslag plaatshad bij het Sabaa Bahrat-plein. Aan het verkeersplein liggen onder andere de Syrische centrale bank, een investeringsbedrijf van de overheid, een moskee en een school.

Volgens ooggetuigen wilde de zelfmoordterrorist met zijn auto het gebouw van het investeringsbedrijf te rammen. Toen hij door bewakers staande werd gehouden blies hij zichzelf en zijn auto op.

Na de bomontploffing vlogen twee gebouwen en diverse auto's in brand. Her en der lagen levenloze lichamen van slachtoffers.

De Syrische premier Wael al-Halqi bracht een bezoek aan de plek des onheils en zei dat de aanslag gericht was op de Syrische economie. "Dit is het werk van lafaards", zei hij.

De vorige grote explosie in Damascus voltrok zich op 21 februari. Toen vielen er 53 doden en raakten tweehonderd mensen gewond.

Bekijk beelden van de verwoesting die de bom achterliet:

Alles over de onrust in Syrië in ons dossier