Enkele tientallen betogers hebben zich zondag verzameld bij het complex van de grote technische en industriële beurs van Hannover, die de Russische president Vladimir Poetin zondag samen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel opent.

Tal van partijen en organisaties in Duitsland vinden dat Poetin poogt met repressieve middelen de oppositie de mond te snoeren, zoals recent met wetgeving die de bewegingsvrijheid van onder meer buitenlandse activisten beperkt.

Onder de betogers zijn leiders van de Duitse partij van de Groenen en leden van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

Op de beurs in Hannover op presenteren zich 6500 instanties uit 62 landen. Rusland heeft nog niet eerder op zo'n grote schaal zijn eigen industrie en techniek uitgestald. De Russen beslaan met zes paviljoens zo'n 4500 vierkante meter van het beursterrein zei de Russische ambassadeur in Duitsland, Vladimir Grinin, tegen het persbureau Itar-Tass.

Nederland

Maandag brengt Poetin een kort bezoek aan Nederland ter gelegenheid van de start van het Nederland-Ruslandjaar dat de betrekkingen tussen beide landen voor het voetlicht brengt. Belangenorganisatie voor homo's COC heeft in Amsterdam ook een demonstratie tegen de Russische president georganiseerd. Dit om tegen de anti-homowet in Rusland te protesteren.