De tussenstand van de nationale actie 'Help slachtoffers Syrië' is intussen ruim 2 miljoen euro. Dat maken de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) vandaag bekend in een persbericht.

Na de tv-uitzending van afgelopen maandag stond de teller op 1,2 miljoen euro. 

Er bestond verwarring over de hoogte van het opgehaalde bedrag. Jan Bouke Wijbrandi, voorzitter van de actie 'Help slachtoffers Syrië' liet woensdag aan Nieuwsuur weten dat iedere tv-actie begint met een startbedrag dat is overgebleven na de vorige actie van de Samenwerkende Hulporganisaties. Dat startbedrag was in dit geval 180.000 euro. 

Martin de Beer, van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), stelt dat het moeilijk is om vast te stellen hoeveel geld er precies bij de tv-uitzending is opgehaald. Giro 555 werd op 25 maart opengesteld, maar onder meer vanwege de paasdagen was onduidelijk hoe hoog de teller precies stond voor aanvang van de tv-uitzending, stelt De Beer.

Bij eerdere televisie-acties kwamen vaak tientallen miljoenen euro's binnen. Zo werd in 2004 213 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de tsunami in de Indische Oceaan.

Alles over de onrust in Syrië