Aanklagers in de Verenigde Staten hebben geërgerd gereageerd op het 'aanbod' van James Holmes om schuld te bekennen aan het bloedbad dat hij vorige zomer aanrichtte in een bioscoop.

Holmes hoopt door een schuldbekentenis de doodstraf te ontlopen. Justitie noemt het ''extreem onwaarschijnlijk'' dat het zo'n afspraak zal maken, meldden Amerikaanse media vrijdag.

De aanklagers stellen dat helemaal geen sprake is van een geldig aanbod en spreekt van een ''publiciteitsstunt''. Volgens justitie werkt Holmes niet goed mee aan het onderzoek en houdt hij informatie achter. Daarom is het voorstel onacceptabel.

De verdediging had het idee van de schuldbekentenis bovendien niet zomaar in openbare rechtbankdocumenten mogen zetten, aldus het Openbaar Ministerie.

James Holmes staat terecht voor de moord op 12 mensen en het verwonden van 70 anderen. Tijdens de première van de Batmanfilm The Dark Knight Rises in de stad Aurora (Colorado) gooide hij een rookbom in de zaal en begon lukraak bezoekers neer te schieten.