Een Braziliaanse arts die in haar land is aangeklaagd voor de moord op zeven patiënten met als doel bedden vrij te maken, heeft mogelijk de dood van meer mensen op haar geweten.

Uit onderzoek van 1700 medische dossiers van patiënten die de afgelopen 7 jaar in het ziekenhuis in de stad Curitiba in Zuid-Brazilië zijn overleden, zijn inmiddels al 20 nieuwe verdachte gevallen naar voren gekomen.

Volgens een opsporingsambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid kan dit aantal oplopen tot meer dan 300.

Virginia Soares de Souza, een 56-jarige weduwe, werd vorige maand gearresteerd en in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op zeven mensen.

Spierverslappers

Zij en haar medische team zouden patiënten op de intensive care spierverslappers hebben toegediend. Daarna werd de zuurstofvervoer verminderd waardoor de patiënten door verstikking om het leven kwamen.

Volgens de aanklagers is dankzij telefoontaps komen vast te staan dat het vrijmaken van bedden voor andere patiënten het motief was. Drie andere artsen, drie verpleegkundigen en een fysiotherapeut, die werkten onder De Souza, zijn eveneens aangeklaagd voor moord.