De Amerikaanse studente Amanda Knox moet opnieuw terechtstaan in Italië voor de moord op haar Britse huisgenoot Meredith Kercher in 2007 in de Italiaanse stad Perugia.

De Amerikaanse studente Amanda Knox moet opnieuw terechtstaan in Italië voor de moord op haar Britse huisgenoot Meredith Kercher in 2007 in de Italiaanse stad Perugia. Het hoogste Italiaanse gerechtshof verwierp dinsdag de vrijspraak in deze zaak uit 2011.

Ook de vrijspraak van Knox' medeverdachte en Italiaanse vriend Raffaele Sollecito werd teruggedraaid. De Ivoriaan Rudy Guede was de enige man die is veroordeeld in de zaak.

Hij kreeg in een apart proces in hoger beroep 16 jaar cel. Knox en Sollecito werden aanvankelijk tot 26 en 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld. In 2011 sprak een hogere rechtbank hen in hoger beroep vrij. Ze hadden toen 4 jaar vastgezeten.

Neersteken

Guede werd schuldig bevonden aan seksueel geweld en het neersteken van het slachtoffer. Ook Knox en Sollecito worden verdacht van seksueel geweld en moord. Het slachtoffer werd half ontkleed gevonden. De aanklagers vermoeden dat Kercher werd gedood tijdens een bruut seksspel.

De familie van Kercher is blij dat het proces tegen Knox over moet worden gedaan.

''Er zijn nog altijd onbeantwoorde vragen en we zoeken allemaal naar de waarheid. We verwelkomen de beslissing dat er een nieuw proces moet komen en geloven dat dat een stap in de goede richting is om enkele van deze vragen te beantwoorden'', aldus de oudere zus van Meredith.

Teleurgesteld

Knox is teleurgesteld en houdt vast aan haar onschuld.

''Er is herhaaldelijk aangetoond dat de theorie van de aanklagers over mijn betrokkenheid bij de moord op Meredith compleet ongegrond en oneerlijk is'', stelde de Amerikaanse in een reactie op de beslissing.