Justitie in Egypte heeft maandag de arrestatie bevolen van vijf vooraanstaande politieke activisten in verband met onlusten van vorige week nabij het kantoor van de Moslim Broederschap in Caïro.

Dat heeft Justitie maandag bekendgemaakt.

Een van de activisten is de bekende blogger Alaa Abd al-Fattah. Hij is de afgelopen jaren herhaaldelijk gearresteerd en weer vrijgelaten wegens zijn politieke acties.

Justitie in Egypte wil de activisten horen in verband met de onlusten die vorige week ontstonden tussen voor- en tegenstanders van de regering. Ze kregen ook een reisverbod opgelegd.

Argessie

De activisten worden beschuldigd van het aanzetten tot agressie, vernieling van eigendommen en verstoren van de openbare orde. Tijdens de onlusten raakten 130 mensen gewond.

President Mohamed Mursi zei zondag al dat hij de maatregelen wil nemen om het land te beschermen. Hij zei de ''noodzakelijke maatregelen'' te willen nemen tegen politici en activisten die betrokken waren bij de gewelddadigheden tussen aanhangers van de Moslim Broederschap en tegenstanders van de regering.

De partij had eerder een aanklacht ingediend tegen bijna 170 mensen, onder wie partijleiders, die betrokken zouden zijn geweest bij de onlusten.

Alles over de situatie in Egypte