Specialisten op het gebied van chemisch, biologisch en nucleair materiaal hebben ''niets van zorg'' gevonden in het Britse huis van de overleden Russische tycoon Boris Berezovski.

Dat meldden verschillende media zondag.

"De specialisten hebben niks gevonden in het huis. Wij zullen het onderzoek nu op de gewoonlijke manier voortzetten", aldus een woordvoerder van de politie.

Berezovski, ooit een van de rijkste mannen van Rusland, werd zaterdag dood aangetroffen door zijn bodyguard op zijn landgoed in het Engelse Ascot.

Zijn doodsoorzaak is nog onduidelijk. De zakenman overleefde eerder verschillende moordaanslagen. De Rus stond bekend als een fel criticus van de Russische president Vladimir Poetin.

Zelfmoord

De advocaat van Berezovski liet aan Russische staatstelevisie weten dat hij van verschillende mensen had begrepen dat de zakenman zelfmoord had gepleegd. "Het ging niet goed met hem, hij had schulden en voelde zich een gebroken man", aldus zijn advocaat.

Vrienden van Berezovski ontkennen de berichtgeving. "Er zijn geen tekenen van zelfmoord: er zijn geen naalden of pillen gevonden die ervoor gezorgd zouden hebben dat zijn hart stopte".

Aanklagen

De voorheen rijke zakenman was een groot deel van zijn fortuin kwijtgeraakt.

Zo moest de Rus vorig jaar nog 35 miljoen pond (43 miljoen euro) betalen aan zijn landgenoot Roman Abramovich, die hij had aangeklaagd wegens chantage, misbruik van vertrouwen en contractbreuk bij een zakendeal. Berezovski verloor en moest opdraaien voor de torenhoge advocatenkosten.

Litvinenko

De Russische zakenman was een goede vriend van Alexander Litvinenko. De ex-spion overleed in 2006 in Londen door vergiftiging met het radioactieve polonium. Volgens Berezovski zat Poetin achter de moord. Ook bronnen binnen de Britse overheid wezen toen met een beschuldigende vinger naar de Russische staat.