Ondanks doodsbedreigingen is oud-president Pervez Musharraf na jaren ballingschap teruggekeerd in Pakistan. Hij kwam zondag aan op het vliegveld van de stad Karachi.

Aanhangers stonden Musharraf op te wachten toen zijn vliegtuig uit Dubai aankwam. De oud-generaal die in 1999 de macht greep en van 2001 tot 2008 president was, wil met zijn partij meedoen aan de parlementsverkiezingen in mei.

''Mensen zeiden dat ik niet zou komen. Waar zijn de mensen nou? Mensen probeerden me bang te maken. Ik ben alleen bang voor Allah, voor niemand anders'', zei een strijdlustige Musharraf. Volgens hem ''bloedt zijn hart'', als hij de staat van het huidige Pakistan ziet en wil hij het verbeteren.

Na de landing in de havenstad Karachi duwden veiligheidsmensen Musharraf onmiddellijk in een auto en voerden hem in een kolonne van een twaalftal auto's van de luchthaven weg. Honderden aanhangers die hem feestelijk wilden binnenhalen hadden het nakijken. Het is niet duidelijk of de oud-president is aangehouden of in veiligheid gebracht.

Moordcommando

Zaterdag lieten de Taliban weten dat een moordcommando klaarstaat om Musharraf om te brengen. De radicalen nemen het Musharraf kwalijk dat hij met de Verenigde Staten samenwerkte in de strijd tegen het terrorisme en de Taliban.

Ook hangen Musharraf rechtszaken boven het hoofd, onder meer omdat hij zijn politieke rivaal en oud-premier Benazir Bhutto niet afdoende zou hebben beveiligd. Zij kwam in 2007 om het leven door een aanslag.