Een team van specialisten is in de nacht van zaterdag op zondag begonnen met een onderzoek op het Britse landgoed van de overleden Russische zakenman Boris Berezovski.

Het gaat om experts van de politie op het gebied van chemisch, biologisch en nucleair materiaal, meldde de BBC.

Het lichaam van de 67-jarige Berezovski blijft op het landgoed tot de experts hun onderzoek afronden. Het zou gaan om een voorzorgsmaatregel; omwonenden lopen volgens de politie geen gevaar.

Berezovski, ooit een van de rijkste mannen van Rusland, werd zaterdag dood aangetroffen op zijn landgoed in het Engelse Ascot.

Zijn doodsoorzaak is nog onduidelijk en het onderzoek daarnaar gaat door, aldus de politie. De Rus stond bekend als een fel criticus van de Russische president Vladimir Poetin.

Abramovich

De voorheen puissant rijke zakenman was volgens de BBC een groot deel van zijn fortuin kwijtgeraakt.

De Rus moest vorig jaar nog 35 miljoen pond (43 miljoen euro) betalen aan zijn landgenoot Roman Abramovich, die hij had aangeklaagd wegens chantage, misbruik van vertrouwen en contractbreuk bij een zakendeal. Berezovski verloor en moest opdraaien voor de torenhoge advocatenkosten.

Litvinenko

De Russische zakenman was verder een goede vriend van Alexander Litvinenko. De ex-spion overleed in 2006 in Londen door vergiftiging met het radioactieve polonium. Volgens Berezovski zat de Russische president Vladimir Poetin achter de moord. Ook bronnen binnen de Britse overheid wezen toen met een beschuldigende vinger naar de Russische staat.