De inwoners van de Belgische hoofdstad Brussel willen zich bij een opsplitsing van het land liever niet aansluiten bij Wallonië of Vlaanderen.

Zo'n 68 procent van de Brusselaars ziet hun gewest dan liever onafhankelijk worden. Dat bleek zaterdag uit een studie die Belgische media hebben laten uitvoeren door onderzoeksbureau Ipsos.

Andere Belgen zijn meer verdeeld. Van de Vlamingen voelt zo'n 44 procent het meest voor een aansluiting van Brussel bij het Nederlandstalige Vlaanderen. 42 procent gunt de Brusselaars onafhankelijkheid.

Van de Walen is 37 procent voor onafhankelijkheid. Zo'n 61 procent vindt dat Brussel bij een opsplitsing aan het Franstalige Wallonië moet worden toegevoegd. Slechts 2 procent vindt dat de stad beter bij de Nederlandstalige buren past.

Overigens kan uit de peiling worden opgemaakt dat een opsplitsing van het land voorlopig nog niet aan de orde is. Hoewel Vlamingen en Walen elkaar politiek vaak in haren vliegen, zegt twee derde van de bijna 2500 ondervraagde Belgen nog steeds te geloven in de toekomst van het land.