De uitvaart van de Venezolaanse president Hugo Chávez is vrijdag, maar het volk kan hem wellicht nog tot in de eeuwigheid aanschouwen. 

Zijn lichaam wordt na de uitvaart gebalsemd en in een glazen kist tentoongesteld in het 'Museum van de Revolutie' in de hoofdstad Caracas. Dat heeft vicepresident Nicolás Maduro donderdag bekendgemaakt.

Het lichaam van Chávez zal permanent te zien zijn, net zoals bij de revolutionaire leiders Mao Zedong en Lenin, aldus Maduro.

Hij kondigde ook zeven extra dagen van nationale rouw aan. Het Museum van de Revolutie waar de overleden president te bewonderen zal zijn, is de kazerne van waaruit Chávez in 1992 een poging tot staatsgreep leidde.

Kanker

De socialist Chávez overleed dinsdag na een lange strijd tegen kanker. Donderdag namen tienduizenden mensen afscheid van hem.

Zijn lichaam ligt opgebaard in een open kist in de militaire academie in de hoofdstad Caracas. Aanhangers van hem riepen dat de 'socialistische revolutie' doorgaat.

Verkiezingen

De Venezolaanse vicepresident Nicolás Maduro zal vrijdag officieel worden beëdigd als waarnemend president van Venezuela. Dat maakte de voorzitter van de Nationale Vergadering, Diosdado Cabello, donderdag bekend.

Maduro werd vlak na de dood van de socialistische president Hugo Chávez aangewezen als waarnemend president.