Een baby kwam zondag in New York ter wereld, nadat zijn 21-jarige ouders waren omgekomen door een fataal verkeersongeluk.

Het stel was per taxi onderweg naar het ziekenhuis, toen een andere auto op een kruispunt op hen inreed. De aanstaande ouders raakten hierdoor zo ernstig gewond dat ze het ongeval niet overleefden.

Eerst werd aangenomen dat de twee op weg waren naar het ziekenhuis omdat de bevalling was begonnen, maar later bleek dat niet zo te zijn. Hulpverleners lieten de zoon van het stel met behulp van een keizersnede ter wereld komen in het ziekenhuis. Hij is ernstig gewond, meldden Amerikaanse media zondag.

Onderzoek

Agenten onderzoeken nog hoe het ongeluk gebeurde. De automobilist die het ongeval veroorzaakte is gevlucht met een inzittende. De taxi-chauffeur van de slachtoffers is gewond geraakt.

Omdat de slachtoffers deel uitmaken van de orthodox-joodse gemeenschap van New York, zijn ze volgens het gebruik zondag onder grote belangstelling al begraven. Het jongetje heeft de naam van zijn overleden vader gekregen.