In Tunesië heeft de politie vier mannen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op oppositieleider Chokri Belaid eerder deze maand.

Dat heeft de Tunesische minister van binnenlandse zaken Ali Larayedh dinsdag gezegd. De moord op Belaid heeft Tunesië in een politieke crisis gestort.

Volgens Larayedh zijn de vier personen, die de afgelopen 48 uur in de kraag werden gevat, slechts handlangers van de moordenaar, die nog op vrije voeten is.

Er is een klopjacht naar de man geopend. De verdachten zijn tussen 26 en 34 jaar oud en maken deel uit van een 'radicale religieuze groepering', aldus de minister.

Belaid werd op 6 februari voor zijn huis doodgeschoten. Dit leidde tot grootschalige rellen. Velen hielden de regering verantwoordelijk voor Belaids dood. De rellen en de liquidatie brachten de premier ertoe ontslag te nemen en Larayedh is benoemd tot zijn opvolger en moet een nieuwe coalitieregering gaan vormen.

Zondag gingen opnieuw duizenden mensen de straat op om te demonstranten. De betogers waren woedend dat er nog nauwelijks vooruitgang was geboekt in het onderzoek naar de moord.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten