HAVANA - De president van Cuba, Raúl Castro, is zondag zoals verwacht door de Nationale Vergadering herkozen voor een tweede ambtstermijn van vijf jaar. 

De 81-jarige Castro kondigde aan dat hij in 2018 met pensioen gaat, als deze termijn is afgelopen. De verkiezingen in het communistische land zijn eigenlijk een formaliteit.

Vorige week hintte Castro al dat hij wel met pensioen zou willen. Castro, die in in 2008 zijn zieke broer Fidel opvolgde als president, heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk gezegd dat leiders van de communistische partij en de regering moeten worden gehouden aan twee termijnen van vijf jaar.

Fidel Castro

Zijn broer Fidel Castro (86) verscheen zondag na een lange periode van afwezigheid ook weer in het parlement. Tijdens de openingszitting van de Nationale Vergadering nam hij zijn stoel in naast zijn broer Raúl.

Sinds Fidel Castro in 2006 ziek werd, heeft hij zich alleen nog in 2010 in het parlement vertoond. In 2008 had hij de macht overgedragen aan Raúl. Begin deze maand verscheen hij ook even in het openbaar toen hij zijn stem uitbracht voor de Nationale Vergadering.