BRUSSEL - Bij de roofoverval op de Brusselse luchthaven Zaventem is voor 50 miljoen dollar (ruim 37 miljoen euro) aan diamanten buitgemaakt. 

Dat hebben bronnen binnen de Antwerp World Diamond Centre dinsdag laten weten.

Volgens de bronnen gaat het voornamelijk om ongeslepen diamanten afkomstig uit Antwerpen. Acht zwaarbewapende mannen overvielen maandagavond een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss dat klaar stond voor een vlucht naar Zürich. 

Volgens de Belgische televisiezender VTM waren ze uit op een waardetransport, goud en diamanten, van de internationale firma Brink's. 

De overvallers waren verkleed als politiemannen en reden in zwarte auto's met blauwe zwaailichten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Brussel dinsdag verklaard. Het OM kon nog niet zeggen hoe groot de buit was.

Verhandelen

Standaarddiamanten zijn op zich te verhandelen. Pas als het gaat om bijzondere, grote stenen dan is dat veel moeilijker omdat die een certificaat hebben en dus bekend zijn. Dat zegt directeur B. Leeser van diamanthandel Gassan Diamonds in Amsterdam in een reactie op de roof maandagavond op de Brusselse luchthaven Zaventem.