NEW YORK - Een 21 jarige man uit Bangladesh heeft zich donderdag schuldig verklaard aan een poging om het gebouw van de Federal Reserve Bank in New York blazen.

Hij riskeert een levenslange straf.

Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis werd op 17 oktober gearresteerd op het moment dat hij de 'bom' bij het bankgebouw in het New Yorkse stadsdeel Manhattan tot ontploffing wilde brengen. Hij wist niet dat het om een nepbom ging die hem door een undercoveragent was geleverd.

''Ik ben niet langer aanhanger van de jihad. Ik heb diepe spijt van mijn betrokkenheid bij de zaak'', zei de man tijdens de behandeling van de zaak.

Bestelbus

De zogenaamde bom zat in een bestelbus, waarmee de undercoveragent van de FBI samen met de verdachte naar het bankgebouw was gereden.

Voordat hij de bom wilde laten ontploffen, nam Nafis eerst nog een videoboodschap op voor het Amerikaanse publiek. ''Wij zullen niet stoppen voordat wij de overwinning hebben bereikt of het martelaarschap'', zou hij daarin hebben gezegd.

Vervolgens probeerde hij meerdere malen de (nep)bom tot ontploffing te brengen, waarna hij werd gearresteerd. Het publiek is volgens de FBI geen moment in gevaar geweest.