LOS ANGELES - De politie in het zuiden van Californië jaagt donderdag met man en macht op een moordende voormalige agent van de politie van Los Angeles. Daarbij zijn meerdere mensen gewond geraakt.

Dat hebben autoriteiten laten weten aan persbureau AP.

Agenten die een doelwit dat de verdachte had genoemd in een Facebookbericht wilden beschermen, schoten op een wagen bij Torrance.

Daarbij zijn meerdere mensen gewond geraakt, die niets met de zaak te maken bleken te hebben.

De aard van hun verwondingen is niet bekend gemaakt. Ook is niet duidelijk of het 'doelwit' een gebouw of een persoon is.

Volgens lokale media is een man die voldoet aan het signalement van de ex-agent inmiddels omsingeld, meldt persbureau Reuters.

Drie doden

De verdachte zou drie mensen hebben doodgeschoten, onder wie een ex-collega. Dat schreef de Los Angeles Times.

De 33-jarige Christopher Jordan Dorner zou zondag een man en een vrouw hebben omgebracht in Orange County, waarna hij op de vlucht sloeg.

In de nacht van woensdag op donderdag schoot hij in Riverside County op drie politieagenten. Twee van hen stonden te wachten voor een rood verkeerslicht toen ze werden verrast. Een van hen overleed.

Ontslagen

De ex-agent werd een paar jaar geleden ontslagen en hij geeft onder meer zijn ex-collega's daarvan de schuld. Op zijn Facebookpagina publiceerde hij een manifest waarin hij dreigde met een ''onconventionele en asymmetrische oorlogvoering''. Ook bedreigde hij meer dan 20 mensen, onder wie zijn ex-collega's, met de dood.

De vader van de vrouw die was vermoord in Orange County zou één van de politiemensen zijn die betrokken waren bij het ontslag van Dorner.

Agenten met geweren patrouilleren op straat en bestuurders op de snelweg worden met lichtborden gewaarschuwd het alarmnummer te bellen als ze Dorners auto zien. Hij wordt omschreven als ''extreem gevaarlijk''.