MILAAN - Silvio Berlusconi heeft het gerechtshof in Milaan donderdag gevraagd om uitstel van zijn fraudeproces. Het Openbaar Ministerie zou vrijdag moeten beginnen met zijn requisitoir.

Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA gemeld. Berlusconi zegt dat hij geen tijd heeft voor het proces omdat hij tv-interviews moet geven in het kader van de verkiezingscampagne. Zijn advocaten die ook kandidaten zijn voor het parlement, zeggen ook geen tijd te hebben.

De ex-premier was in het Mediaset-proces in eerste aanleg veroordeeld tot 4 jaar cel wegens onder meer belastingfraude. Volgens het OM probeert de centrumrechtse leider zijn rechtszaken te traineren om negatieve publiciteit te voorkomen voor de verkiezingen eind deze maand.

De rechtbank gaf Berlusconi eerder uitstel in het proces wegens het seksschandaal Rubygate. De mediamagnaat is al weken niet weg te slaan van de buis. Hij heeft zijn centrumrechtse partij PDL omhooggewerkt van een dieptepunt van 11 procent in de peilingen begin december naar 20 procent nu.