AMSTERDAM - De Amerikaanse scoutingvereniging stelt een stemming over het toestaan van homoseksuele leden binnen de organisatie uit.

De organisatie, The Boy Scouts of America, zou woensdag stemmen over de kwestie, maar heeft na intern overleg besloten dit pas in mei te doen. Dat meldt CNN. Homoseksuelen die uitkomen voor hun geaardheid worden op dit moment niet toegelaten tot de scouting in de VS.

''Vanwege de complexe aard van deze kwestie, heeft de organisatie meer tijd nodig voor een meer nauwkeurige beoordeling van het ledenbeleid'', liet de Amerikaanse scoutingvereniging woensdagochtend (lokale tijd) weten.

De laatste jaren is het maatschappelijk debat in de VS over het beleid van de scouting gepolariseerd. President Barack Obama heeft zich recentelijk over de kwestie uitgelaten, en is van mening dat het verbod moet worden opgeheven.

The Boy Scouts of America heeft 2.7 miljoen leden, verdeeld over verschillende verenigingen. Meer dan zeventig procent van die verenigingen is geaffilieerd met de kerk, of met religieuze organisaties.