DERA ISMAIL KHAN - Een aanval door militanten op een geïsoleerde controlepost van het leger in het onrustige noordwesten van Pakistan heeft zaterdag tientallen mensen het leven gekost.

In de eerste aanval, een daaropvolgend vuurgevecht en een raketaanval op een gebouw vielen 35 doden, aldus functionarissen.

De Pakistaanse Taliban heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Het zou een vergelding zijn voor een luchtaanval van een Amerikaans onbemand vliegtuigje in het naburige Noord-Waziristan vorige maand, waarbij twee Taliban-commandanten werden gedood.

Vier van de aanvallers zouden springstofgordels hebben gedragen.

Familie

Volgens veiligheidsfunctionarissen waren onder de doden 9 soldaten, 4 grenswachten en 12 Taliban-militanten. Een raketaanval op een huis naast het kamp kostte 10 leden van dezelfde familie het leven. Er vielen ook meerdere gewonden. Het vuurgevecht tussen de rebellen en de militairen van de controlepost duurde zeker vier uur.

Het Pakistaanse leger en regeringsgezinde milities hebben sinds 2009 weer grondgebied op de Pakistaanse Taliban heroverd. Die bestuurden ooit het gebied op een paar uur rijden van hoofdstad Islamabad.