Moordenaar 'Kasteelmoord' geïdentificeerd

BRUGGE - De roemruchte Kasteelmoord op de Belgische projectontwikkelaar Stijn Saelens (1977-2012) is wat de dader betreft opgelost. 

Justitie in Brugge liet zaterdag weten dat DNA-proeven hebben uitgewezen dat een Nederlander de moord op 31 januari 2012 heeft gepleegd. De dader is in mei dat jaar overleden, meldde justitie in de West-Vlaamse stad.

De dader verkeerde in criminele milieus en was een bekende van de Nederlandse politie. De autoriteiten in Brugge willen in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen doen, berichtte het persbureau Belga.

Brugge

Saelens verbleef eind januari vorig jaar samen met zijn vrouw en vier kinderen op kasteel Carpentier in het dorp Wingene ten zuiden van Brugge. De echtgenote trof op 31 januari behalve een kogelhuls ook een bloedspoor aan naar de oprijlaan. Maar het lijk van Saelens werd na veel moeite pas 17 februari aangetroffen in graf in een bos in Maria-Aalter, bijna 10 kilometer ten noordoosten van Wingene.

De zaak baarde opzien mede door de verdenkingen tegen de schoonvader en zwager van het slachtoffer. Zij gelden nog steeds als verdachten. Ze zouden de opdracht tot de moord hebben gegeven.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie