'Familie steunt Nijmeijer'

AMSTERDAM - De familie van de Nederlandse FARC-strijdster Tanja Nijmeijer steunt haar. Dat zegt de Denekampse vrijdag in een interview met het Duitse persbureau dpa.

Zij wil niet zeggen of ze in Havana, waar zij deelneemt aan de onderhandelingen tussen de Colombiaanse regering en de FARC, al bezoek heeft gehad van familie.

Nijmeijer stelt dat haar familie de FARC noch de gewapende strijd steunt. De familie zou last hebben gehad van de berichtgeving van media over Nijmeijer.

De Nederlandse ziet geen andere rol voor zichzelf weggelegd dan bij de marxistische guerrillabeweging, die zich al sinds 1964 tegen de Colombiaanse regering verzet. "Over mijn eigen lot maak ik mij geen zorgen", zegt zij. Nijmeijer liet eerder weten best politica te willen worden als er vrede komt en de FARC een politieke partij wordt.

Arrestatiebevelen

Nijmeijer kwam in november in de Cubaanse hoofdstad aan om voor de FARC deel te nemen aan de vredesonderhandelingen. Hiervoor werden de arrestatiebevelen die tegen haar lopen tijdelijk opgeheven.

De derde gespreksronde werd donderdagavond afgesloten. Beide partijen toonden zich gematigd optimistisch. Volgende week praten zij verder.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie