Onderzoek naar accu's Dreamliner duurt voort

WASHINGTON - Het onderzoek naar de accu's van de Boeing 787 Dreamliner is nog lang niet afgerond. 

Dat stelde de voorzitter van het nationale transportveiligheidsorgaan in de Verenigde Staten, Deborah Hersman, vrijdag. Daardoor worden de geruchten sterker dat de Dreamliners nog lang aan de grond moeten blijven staan.

Volgens Hersman hebben de onderzoekers van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wel een serie aan ''symptomen'' ontdekt bij de falende accu's, maar het onderliggende probleem is nog niet ontdekt. ''We zijn nog maar in de beginfase van het onderzoek, er is nog veel te doen'', aldus Hersman.

All Nippon Airways

De FAA doet onderzoek naar een incident in Boston op 7 januari, waarbij brand uitbrak bij een geparkeerde Dreamliner van luchtvaartmaatschappij Japan Airlines. Donderdag werd bekend dat de brand werd veroorzaakt door oververhitting van de accu.

Daarnaast loopt een onderzoek naar een toestel van All Nippon Airways (ANA), dat een noodlanding moest maken op 16 januari. Ook daar ligt de oorzaak vermoedelijk bij de accu.

Na die incidenten moesten alle Dreamliners aan de grond blijven, in afwachting van de onderzoeksresultaten. ANA kondigde vrijdag aan nog eens 78 vluchten te moeten schrappen. De Japanse luchtvaartmaatschappij heeft wereldwijd de meeste Boeing 787's in haar vloot. In totaal schrapte de vervoerder al 459 vluchten, waardoor meer dan 58.000 passagiers werden gedupeerd.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie