Minister van Defensie VS vindt vrouwen van groot belang

AMSTERDAM - De Amerikaanse minister van defensie Leon Panetta heeft donderdag officieel een einde gemaakt aan het beleid dat vrouwen in het Amerikaanse leger geen gevechtsrol mogen vervullen. 

De minister verklaarde dat vrouwen van groot belang zijn voor het succes van het Amerikaanse leger.

Bovendien hebben vrouwelijke militairen volgens hem laten zien dat ze bereid zijn te vechten en zelfs hun leven te geven.

Panetta verklaarde dat niet alle vrouwen in staat zullen zijn om te voldoen aan de eisen die worden gesteld aan een militair die een gevechtsrol vervult, 'maar iedereen krijgt een kans'. Het Amerikaanse leger wordt volgens Panetta veel sterker nu vrouwen breder ingezet kunnen worden.

Gelijkheid

De Amerikaanse president Barack Obama steunt de wijziging. Hij meent dat het nieuwe beleid een volgende stap is richting het ideaal van eerlijkheid en gelijkheid. Obama zei net als Panetta dat de beslissing het leger sterker maakt.

"Vandaag kan iedere Amerikaan trots zijn op ons leger dat sterker wordt, nu onze moeders, vrouwen, zussen en dochter een grotere rol spelen bij de bescherming van het land waar we zo van houden", aldus Obama.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie