Achterstand Britse visumaanvragen

AMSTERDAM - Het hoofd van de Britse immigratiedienst heeft duizenden nog niet afgehandelde visumaanvragen gevonden, waarvan sommige wel tien jaar oud zijn. 

Enkele dozen vol paperassen werden zelfs vergeten toen de immigratiedienst verhuisde naar een nieuw kantoor, aldus immigratiechef John Vine.

Vine noemde de achterstand van meer dan zestienduizend visumaanvragen donderdag onacceptabel. Een deel van de aanvragen is afkomstig van mensen die getrouwd zijn met Britse staatsburgers. "Dat mensen zo'n lange tijd moeten wachten (...) is onacceptabel", aldus Vine.

Zo'n 2100 aanvragen zitten nog in dozen en zijn nog nooit in behandeling genomen. De beroepszaak van rond de veertienduizend mensen wier aanvraag al is afgewezen loopt nog altijd.

Lagerhuis

De achterstand bij de immigratiedienst kwam donderdag ter sprake in het Lagerhuis. Labour-Lagerhuislid Tom Greatrex zei dat de afhandeling van een visumaanvraag van hoogopgeleide mensen in 2012 gemiddeld 83 dagen duurde, terwijl dat in 2010 nog dertig dagen was.

Het aantal aanvragen dat niet binnen vier weken werd afgehandeld is in dezelfde periode opgelopen van 25 duizend naar iets minder dan 64 duizend, aldus Greatrex.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie