Condoleances aan moeder Dolmatov

MOSKOU - De moeder van de Russische activist Aleksandr Dolmatov, die vorige week zelfmoord pleegde in een cel in Rotterdam, heeft woensdag condoleances gekregen van Nederland. 

De plaatsvervangend ambassadeur bezocht haar en zei ''dat het tragisch overlijden van haar zoon de Nederlandse regering diep heeft geschokt'', aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ljoedmilla Doronina Dolmatova klaagde enkele dagen geleden dat '',niemand van Nederlandse kant me heeft opgezocht om mijn vragen te beantwoorden. En dat zijn er veel.'' Maar Buitenlandse Zaken zegt dat de ambassade sinds vrijdag verschillende malen telefonisch contact heeft gehad met Dolmatova.

Asiel

Dolmatov pleegde vorige week donderdag zelfmoord in een detentiecentrum in Rotterdam. Hij had asiel aangevraagd in Nederland, omdat hij bang was in Rusland te worden vervolgd. Zijn aanvraag werd afgewezen. Dolmatova vernam de dood van haar zoon via de Russische pers. In de cel liet hij een brief achter voor zijn moeder, maar zij denkt dat de brief onder dwang is geschreven en dat Dolmatov tot zelfmoord is aangezet.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie