India geeft tips voor mogelijke kernoorlog Kasjmir

AMSTERDAM - De autoriteiten in het Indiase deel van Kasjmir hebben inwoners dinsdag in een lokale krant gewaarschuwd voor een mogelijke atoomoorlog in het gebied. 

Inwoners worden opgeroepen kelders aan te leggen om zich te beschermen tegen uitbrekende oorlog en voor twee weken voedsel en water in te slaan.

De lokale autoriteiten zeiden dat de onheilspellende oproep routine is, maar niet eerder werd een dergelijke oproep gepubliceerd in een krant.

Volgens het lokale bestuur zijn er geen nieuwe zorgen over een atoomoorlog in Kasjmir, een gebied waar Pakistan en India al tientallen jaren over twisten. De afgelopen weken heeft een aantal grensoverschrijdende incidenten plaatsgehad, waarbij zowel Pakistaanse als Indiase militairen zijn omgekomen.

Toilet

De politie in Indiaas Kashmir publiceerde de waarschuwing dinsdag in de krant Greater Kasjmir. Mensen wordt geadviseerd hun kelders uit te rusten met een toilet. Mensen die geen kelder hebben wordt aangeraden een bunker in hun voortuin te bouwen. In het artikel wordt tevens geadviseerd kaarsen, lampen en radio's die op batterijen werken in te slaan.

Niet alle inwoners zijn te spreken over het goedbedoelde advies. "Dit zorgt alleen maar voor meer angst", zei Fayaz Ahmed. "Mensen onderwijzen is prima, maar niet op zo'n brutale manier."

Lees meer over:
Tip de redactie