Winterweer hindert vliegverkeer Europa

LONDEN - Het winterweer veroorzaakte ook maandag flinke problemen voor de Europese luchthavens. 

Heathrow Airport, het internationale vliegveld van Londen, liet weten 10 procent van de vluchten te moeten schrappen vanwege het slechte zicht. Dat komt volgens de BBC neer op ongeveer 130 vluchten.

Op de luchthaven lopen honderden extra personeelsleden rond om vragen van gestrande passagiers te beantwoorden. Heathrow zucht al dagen onder het winterweer. De afgelopen dagen werden al honderden vluchten geschrapt. Duizenden passagiers moesten noodgedwongen op de luchthaven overnachten.

Treinen

Ook treinen in Groot-Brittannië hebben moeite met het winterse weer. Zo heeft Eurostar maandagochtend meerdere treinen naar Parijs en Brussel geschrapt. Eurostar adviseert mensen hun reisplannen te veranderen. Ze kunnen hun ticket omboeken naar een andere datum.

De internationale luchthaven van Frankfurt kampt ook met problemen door sneeuw en ijs. Het vliegverkeer werd op het grootste Duitse vliegveld zondagmiddag stilgelegd, omdat ijsregen het vliegtuigen onmogelijk maakte op te stijgen. Ook maandag moesten reizigers rekening houden met vertragingen en annuleringen. In totaal werden 543 van de 1190 vluchten geschrapt.

Annuleringen waren er verder op de luchthaven Zaventem in Brussel. Vluchten werden geschrapt of hadden vertraging. Volgens Vlaamse media kwam dat voornamelijk door het slechte weer in andere landen. Vooral reizigers naar Zuid-Frankrijk, Duitsland, Spanje en Groot-Brittannië stuitten op problemen, meldde de VRT.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie