AMSTERDAM - De Amerikaanse president Barack Obama zal woensdag zijn nieuwe plannen bekend maken over de verscherping van de wapenwet in Amerika. 

Dat heeft het Witte Huis dinsdag naar buiten gebracht volgens CNN.

Een van de maatregelen is het verbieden van het bezit van semiautomatische aanvalswapens. Woordvoerder van het Witte Huis Jay Carney laat weten dat er scherper zal worden gekeken naar de achtergrond van mensen die een wapen aanschaffen. Ook magazijnen voor vuurwapens waar veel patronen in kunnen moeten verboden worden.

Obama zal samen met vice-president Joe Biden en een groep kinderen de nieuwe maatregelen bekend maken die vuurwapengeweld in Amerika moet doen afnemen. De kinderen schreven allen een brief aan het Witte Huis naar aanleiding van het bloedbad op een basisschool in Newtown, Connecticut in december, waarbij 20 kinderen en 6 volwassenen omkwamen.

Werkgroep

De in totaal 19 wijzigingen op de huidige wapenwet zijn opgesteld door een werkgroep onder leiding van Biden. Ze zijn zo geformuleerd dat Obama geen toestemming van het Amerikaanse Congres nodig heeft om de veranderingen door te voeren.