ALEPPO - Het Syrische leger heeft zaterdag een groot deel van Daraya, een strategische voorstad van Damascus, heroverd op de rebellen. 

De voorstad werd door de rebellen gebruikt als basis voor het lanceren van aanvallen op overheidsdoelen in het centrum van Damascus.

Vrijdag werd bekend dat de rebellen de luchtmachtbasis Taftanaz in het noordwesten van Syrië volledig in handen hebben gekregen.

"Het leger strijdt nog tegen een aantal kleine groepen rebellen en Daraya is over enkele dagen weer veilig", aldus een functionaris van het regime van president Bashar Assad.

Bombardementen

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten voerde het leger zaterdag bombardementen uit op Daraya en een aantal andere voorsteden. Ook voerde de Syrische luchtmacht aanvallen uit op Mleiha, een voorstad ten oosten van Damascus, Rastan en de centrale stad Homs.

Er werd al weken gevochten om Daraya. In de voorstad hadden zich volgens sommige pro-regeringsmedia duizenden rebellen verzameld ter voorbereiding op een aanval op Damascus.

Luchtmachtbasis

Elders in Syrië wordt fel gestreden om een aantal luchtmachtbases van het regime-Assad. In Aleppo hebben de rebellen hun aanvallen op de luchtmachtbasis Mannagh en op de internationale luchthaven geïntensiveerd.

Een aanval op de luchthaven Kishek werd door het regeringsleger afgeslagen. Daarbij zouden volgens Syrische staatsmedia rebellenstrijders om zijn gekomen. Er werden echter geen verdere details gegeven.

Lees alles over de onrust in het Midden-Oosten in ons nieuwsdossier

Lees alles over de onrust in Syrië