CARDIFF - Een 33-jarige moeder moet levenslang de cel in, omdat ze haar zoontje (7) had doodgeslagen die het maar niet lukte Koranverzen uit het hoofd voor te dragen. 

Dat oordeelde de rechter in het Britse Cardiff, meldde de BBC maandag.

Dat betekent dat de vrouw zeker 17 jaar achter de tralies verdwijnt.

Moeder Sara Ege sloeg haar zoontje meermalen in hun huis in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Ze zou Yaseen op de dag van de moord thuis hebben gehouden, zodat hij zich op de Koranstudie kon storten.

De vrouw had eerst bekend, maar trok die verklaring later in. Ze zei toen dat haar man de jongen had doodgeslagen. De rechter veroordeelde haar echtgenoot niet, maar die moest wel uitleggen waarom hij zijn zoon niet voldoende had beschermd.

Wedstrijden

Toen de moeder jong was, had zij deelgenomen aan wedstrijden waarin kennis van de islam centraal stond. Ze kon goed Koranverzen reciteren en gefrustreerd zijn omdat haar zoontje daar maar niet in slaagde.

Om het misdrijf te verdoezelen, heeft de moeder het lijk van haar zoontje in brand gestoken. De mishandeling waar de dood op volgde, vond plaats in 2010.

In de maanden ervoor is de jongen ook regelmatig geslagen. Het gezin werd al eerder in verband gebracht met geweld in huiselijke kring.