EDE- De chauffeur en passagiers van de Nederlandse bus die zondagavond gewond raakten na een ongeluk op een snelweg ten westen van Londen, hebben het ziekenhuis verlaten.

De 26 passagiers vervolgen op twee na hun reis. Dat meldden woordvoerders van busbedrijf Noot uit Ede en reisorganisatie Reader Offers uit Naarden.

Het ongeluk gebeurde nadat de chauffeur onwel was geworden en buiten bewustzijn was geraakt. Volgens de Britse politie werden acht mensen overgebracht naar een ziekenhuis.

De bus was op weg naar een cruiseschip in Southampton. De meeste passagiers gaan maandagmiddag aan boord van het schip om aan een wereldreis te beginnen. De twee die niet meegaan, willen voor medisch advies terug naar Nederland, aldus Marianne Sprakel van Reader Offers. Over de precieze aard van alle verwondingen kon ze niks zeggen.

Directeur

Ook de 55-jarige chauffeur keert terug naar Nederland. Volgens directeur Martijn Kersing van het busbedrijf hebben ze in het ziekenhuis niks bij hem gevonden. ''Hij voelde zich niet lekker worden en is even weggeweest.’’ De bus, die van 2009 is, raakte van de weg en sloeg om in de berm. Kersing zegt dat de chauffeur gezond was.