NEW DELHI - Op de kleding van de zes verdachten van een brute groepsverkrachting in de Indiase hoofdstad New Delhi is het bloed aangetroffen van het 23-jarige vrouwelijke slachtoffer.

Dat hebben DNA-tests uitgewezen, meldt de BBC.

De studente werd op 16 december verkracht in een bus. Ze bezweek vorige week zaterdag aan haar verwondingen. De mannen worden aangeklaagd voor groepsverkrachting, ontvoering en moord.

Hen hangt de doodstraf boven het hoofd. Vijf van hen moeten maandag voorkomen, de zesde verdachte is minderjarig. Zijn zaak wordt naar verwachting apart behandeld.

Naam

De vader van het slachtoffer maakte zaterdagavond de naam van zijn overleden dochter bekend aan de Britse krant Sunday People. Badri Singh Pandey (53) zei dat hij hiertoe heeft besloten opdat zijn dochter Jyoti een inspiratie kan zijn voor andere slachtoffers van seksueel geweld.

''Mijn dochter deed niets verkeerd. Zij stierf terwijl zij zichzelf beschermde. Ik ben trots op haar. Het openbaar maken van haar naam, kan moed schenken aan andere vrouwen die dergelijke aanvallen hebben overleefd.''

Anderhalfuur

Nadat details over de verkrachting bekend werden, barstte een enorme volkswoede los. De reisgenoot van de vrouw werd bewusteloos geslagen en na de verkrachting werd het tweetal uit de bus gegooid. De buschauffeur zou vervolgens hebben geprobeerd haar te overrijden.

Volgens de vriend duurde het anderhalf uur voordat het gewonde stel naar het ziekenhuis werd gebracht, volgens de politie 24 minuten.

Publieke verontwaardiging

De zaak heeft in India tot grote publieke verontwaardiging en demonstraties geleid. In 2011 werd in het land elke 22 minuten een vrouw verkracht. De regering wil het seksueel geweld nu ''met ijzeren vuist" bestrijden.