NEW DELHI - De toestand van de 23-jarige vrouw die vorige week slachtoffer werd van een groepsverkrachting in India is dermate verslechterd dat ze naar een ziekenhuis in Singapore is overgebracht.

Volgens het Indiase persbureau IANS is ze opgenomen in een kliniek gespecialiseerd in orgaantransplantatie.

De studente werd vorige week in een bus op gewelddadige manier verkracht en mishandeld door een groep dronken mannen en raakte daardoor zwaargewond. Het incident veroorzaakte een volkswoede en rellen in New Delhi.

Daarbij kwam een agent om het leven en raakten zeker 100 mensen gewond, onder wie 60 agenten. De politie arresteerde zes mannen, onder wie de chauffeur van de bus.

Kritiek

Medici van het Mount Elizabeth ziekenhuis in Singapore noemden haar toestand ''extreem kritiek''. De vrouw en enkele familieleden werden op kosten van de Indiase staat vanuit New Delhi naar Singapore gevlogen. Ze heeft inmiddels al drie operaties ondergaan sinds de aanval op 16 december.

Naar aanleiding van de misdaad heeft de Indiase overheid bekendgemaakt namen, adressen en foto's van veroordeelde verkrachters te publiceren op politiewebsites. Ze probeert daarmee het toenemend geweld tegen vrouwen terug te dringen, door de verkrachters aan de schandpaal te nagelen.