BAGDAD - Door ongebruikelijk zware regenval zijn in het Iraakse dorp Mohammed Al-Sakran, enkele tientallen kilometers van Bagdad, huizen ingestort. 

Daarbij zijn een vrouw en drie kinderen om het leven gekomen. Dat heeft de politie woensdag gezegd.

Het huis stortte in de nacht van dinsdag op woensdag in. Drie kinderen en hun tante verloren het leven, de ouders van de kinderen bleven ongedeerd.

In Sadr City, een buitenwijk van Bagdad, stortten als gevolg van het noodweer lemen huizen in. Daarbij raakten vijf mensen gewond.

Regen

Niet eerder viel er deze winter zoveel regen in Bagdad. Straten liepen onder water en de Iraakse regering gaf iedereen als noodmaatregel een dag vrij.

Door tientallen jaren van oorlog, internationale sancties en achterblijvende investeringen is de infrastructuur in Irak er slecht aan toe. 

Schuld

Hoewel sinds 2003 miljarden dollars zijn gespendeerd, zijn veel projecten door corruptie niet van de grond gekomen. Inwoners van Bagdad geven dan ook de regering de schuld van de schade.

De gouverneur van Bagdad, Salah Abdul-Razzaq, zei op de Iraakse staatstelevisie dat de autoriteiten drie tot vier dagen nodig hebben om het water uit de straten te pompen.

Intussen is er noodopvang opgezet voor mensen die ontheemd zijn geraakt.