RABAT - In Marokko is een cel van zes mensen opgerold die jonge inwoners van het land wilden opleiden voor acties van het terreurnetwerk al-Qaeda in de Islamitische Maghreb.  

Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rabat dinsdag bekendgemaakt.

De zes arrestanten komen uit de stad Fez. Het doel van de cel was volgens het ministerie het werven van jonge Marokkaanse moslims met radicale opvattingen,. Die zouden naar kampen van al-Qaeda in Algerije worden gestuurd.

Een van de arrestanten heeft vroeger op grond van de antiterrorismewet vastgezeten. Algerije leverde hem in 2005 uit, nadat hij zich in dat land had proberen aan te sluiten bij de Algerijnse terreurorganisatie GSPC, waaruit al-Qaeda in de Islamitische Maghreb is voortgekomen.

Casablanca

Vorige maand meldden de autoriteiten in Rabat dat zij verscheidene ''terreurcellen'' hadden ontmanteld die aanslagen voorbereidden op strategische doelen in het koninkrijk.

Na zelfmoordaanslagen in de stad Casablanca in 2003 werden meer dan 2000 radicale moslims gearresteerd en veroordeeld. De aanslagen in de op een na grootste stad van het land kostten 45 mensen, onder wie de 12 daders, het leven.