NEW DELHI - Het afzetten van straten in het centrum van New Delhi heeft Indiase betogers er niet van weerhouden dinsdag opnieuw bijeen te komen in de buurt van het parlement. 

Betogers gaan al een week de straat op om te eisen dat de regering maatregelen treft om de veiligheid van vrouwen beter te garanderen.

Bij rellen in New Delhi raakten zeker 100 mensen, onder wie 60 agenten, gewond. Een agent die zondag bij een gewelddadig treffen met betogers gewond raakte is in het ziekenhuis overleden, zei de politie.

Studente

De gewelddadige verkrachting van een 23-jarige studente in een bus vorige week leidde in India tot veel commotie. De autoriteiten besloten maandag tot het afzetten van straten in New Delhi, nu acties uit protest tegen de verkrachting blijven voortduren, in weerwil van toezeggingen van de regering zich te buigen over de eisen van de demonstranten. Die willen dat de zes mannen die verdacht worden van de verkrachting ter dood worden veroordeeld.

De politie liet weten een aanklacht wegens moord te hebben ingediend tegen enkele betogers die een aandeel zouden hebben gehad in de dood van de agent die zondag gewond raakte.