AMSTERDAM - De zuster van het Londense ziekenhuis die een telefoontje aannam waarin twee Australische DJ's zich voordeden als de Britse koningin en prins Charles, is dood gevonden in haar huis.

Het ziekenhuis waar ze werkte, het King Edward VII-ziekenhuis, laat dit vrijdag weten.

De vrouw van prins William is in verwachting en was opgenomen vanwege flinke zwangerschapsmisselijkheid.

De verpleegster, Jacintha Saldanha, dacht met de echte leden van het Britse koningshuis van doen te hebben. Vervolgens verbond ze de DJ's door met een collega die vervolgens vertrouwelijke informatie doorgaf.

Het zou volgens Sky News gaan om zelfmoord. Ook CNN spreekt van zelfmoord, maar dit is nog niet officieel bevestigd. "De zuster die het telefoontje aannam heeft waarschijnlijk zelfmoord gepleegd", meldt een verslaggever van Sky.

De Londense politie laat weten dat de dood vooralsnog wordt gezien als onverklaarbaar en dat het onderzoek in volle gang is.

Steun

Het ziekenhuis laat in een reactie weten dat ze Saldanha steunden tijdens de moeilijke periode die ze ondervond na het telefoontje. "Jacintha heeft meer dan vier jaar bij ons gewerkt. Ze was een goede zuster en zeer gerespecteerd en populair bij haar collega's."

Prins William en Kate Middleton laten in een reactie weten diep bedroefd te zijn na het horen van het nieuws.

Ook laten ze weten dat er nooit een klacht is ingediend bij het ziekenhuis over de verpleegster.

De familie van Saldanha heeft gevraagd om privacy. "We zijn diep bedroefd vanwege het verlies van onze geliefde Jacintha", verklaarde de familie.

Radiostation

Het bedrijf achter het radiostation heeft verklaard dat de twee DJ's voor onbepaalde tijd niet actief zullen zijn voor de zender.

Beluister het bewuste telefoongesprek: