DUBLIN - Het overleg over Syrië tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van Rusland en de Verenigde Staten heeft niets opgeleverd. 

Hillary Clinton en Sergej Lavrov waren donderdag bijeen in de Ierse hoofdstad Dublin op uitnodiging van de speciale gezant van de Verenigde Naties in Syrië, Lakhdar Brahimi.

Na afloop zei Brahimi dat zij het er alle drie over eens waren dat de situatie in Syrië ''erg, erg, erg slecht'' is, maar dat er geen ''sensationele besluiten'' zijn gevallen.

De internationale gemeenschap vreest voor een gruwelijke wending van het al 21 maanden durende gewapende conflict in Syrië. Rekening wordt gehouden met de mogelijkheid dat de Syrische president Bashar al-Assad chemische wapens gaat inzetten in de strijd tegen de opstandelingen.

Invloed

De VS willen dat Rusland zijn invloed op bondgenoot Syrië aanwendt om druk uit te oefenen op Assad. Dat zou wat de Amerikanen betreft moeten leiden tot het vertrek van Assad om de weg te openen naar een vreedzame politieke verandering in Syrië.

De Amerikaanse delegatie in Dublin had gehoopt dat de Russen de bereidheid zouden tonen de druk op Assad op te voeren.

Alle berichten over de onrust in het Midden-Oosten