AMSTERDAM - De aanklacht die tegen Dominique Strauss-Kahn is ingediend door een kamermeisje van een New Yorks hotel wordt volgende week maandag door de rechter behandeld. 

Er staat om 14.00 uur plaatselijke tijd een hoorzitting gepland. Dat heeft de rechtbank in New York woensdag bekendgemaakt. DSK is door het kamermeisje, Nafissatou Diallo, beticht van een poging tot verkrachting.

Diallo werkte als kamermeisje in het New Yorkse hotel waar Strauss-Kahn in mei 2011 verbleef. Zij kwamen elkaar tegen toen zij op het punt stond zijn suite schoon te maken.

Tegen de politie vertelde ze later dat Strauss-Kahn haar achterna had gezeten, haar slipje had proberen uit te trekken en haar gedwongen had tot orale seks. Strauss-Kahn zei dat zijn 'morele misstap' met wederzijdse instemming had plaatsgevonden.

DNA

Aanvankelijk leek de zaak duidelijk. DNA-bewijs toonde dat er inderdaad sprake was geweest van seks en de uitgebreide beschrijving van de gebeurtenissen door Diallo leek de aanklagers te overtuigen.

Enkele weken later verloren zij hun vertrouwen in haar toen bleek dat ze over haar verleden had gelogen, onder meer over een eerdere verkrachting die nooit had plaatsgevonden. De strafzaak werd geseponeerd, maar in plaats daarvan spande Diallo een civiele procedure aan.