CAÏRO - De Egyptische president Mohamed Mursi heeft aan het begin van de avond het presidentiële paleis in Caïro verlaten, terwijl bij het gebouw politie en demonstranten slaags zijn geraakt.

Dat meldden bronnen binnen het paleis. De betogers zouden door de beveiliging zijn gekomen en het pand inmiddels aan drie kanten belagen.

De politie gebruikte traangas toen de demonstranten door de beveiliging en politiebewaking heen drongen. De betogers wisten de muur rond het gebouw te bereiken maar klommen er niet overheen.

In Caïro stonden dinsdag zeker vijf protestmarsen gepland tegen president Mohamed Mursi die vorige maand meer macht naar zich heeft toegetrokken in zijn strijd met vooral de rechterlijke macht.

Minstens 18 groepen of partijen hadden opgeroepen dinsdag te demonstreren tegen wat ze zien als het dictatoriale beleid van Mursi. Ze hadden aangekondigd naar het presidentieel paleis in de wijk Heliopolis, ruim 8 kilometer ten noordoosten van het centrum van de stad, te zullen gaan. Uiteindelijk liepen enkele duizenden mensen mee

Alles over de situatie in Egypte en het Midden-Oosten