ATHENE - De Griekse politieke dynastie Papandreou heeft woedend gereageerd op verhalen over een in Zwitserland gestald familievermogen van meer dan 500 miljoen euro. 

De gewezen Pasok-premier George Papandreou verwijst artikelen naar de prullenbak waarin wordt gesteld dat er naar zijn moeder een onderzoek is ingesteld omdat ze op de zogenoemde Lagarde-lijst prijkt, een lijst met vermogende Grieken die op schimmige wijze hun vermogens in Zwitserland hebben ondergebracht.

Berichten in Griekse media hierover zijn een persoonlijke aanval, zegt hij. ''De publicaties zijn duidelijk gericht tegen mij en het beleid dat ik heb gevoerd tegen alle persoonlijke en politieke invloeden'', aldus de socialistische gewezen regeringsleider.

Leugens

Margaret Papandreou, die getrouwd was met wijlen premier Andreas Papandreou, doet de mediaberichten af als ''leugens en valse beschuldigingen''. De betroffen media hadden contact met haar moeten leggen, vindt ze.

''Ze hadden me het simpelweg moeten vragen, de zaak moeten onderzoeken voordat ze overgingen tot publicatie. Ze hebben dat op lafhartige en immorele wijze niet gedaan'', zegt ze volgens de krant Ekathimerini.

Volgens mediaberichten is de Griekse FIOD een onderzoek naar haar begonnen. Een bron binnen het onderzoeksteam onthulde dat Margaret Papandreou's naam achter de grootste Griekse storting bij HSBC in Zwitserland staat, die op de omstreden Lagarde-lijst voorkomt.