WASHINGTON - De Syrische regering heeft internet- en telefoonverbindingen afgesloten.

Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten in Washington gezegd op basis van berichten die ze krijgen van de Syrische oppositiegroepen.

Ook de mensenrechtenorganisatie Amnesty International zei dat het erop lijkt dat alle communicatieverbindingen in Syrië zijn afgesloten, zodat de buitenwereld niet weet wat er gebeurt. Niet alleen de vaste telefoonlijnen in het land zijn afgesloten, maar ook het mobiele telefoon netwerk.

Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse regering functioneren de communicatiesystemen die de oppositie heeft gekregen met steun van Washington nog wel.

Damascus

Donderdag werd rond de luchthaven bij Damascus hevig gevochten. De gevechten zouden de heftigste zijn sinds de opstand begin vorig jaar begon. De vliegtuigmaatschappijen Emirates van de Verenigde Arabische Emiraten en EgyptAir hebben hun vluchten op Damascus gestaakt.

Twee Oostenrijkse militairen raakten donderdag gewond. Ze maakten deel uit van een contingent van de VN-Vredesmacht Undof en gingen naar het vliegveld om weer naar huis te vliegen. Undof die moet toezien op het bestand tussen Syrië en Israël op de Golanhoogte, dat in 1967 door Israël werd veroverd.

Alles over Syrië in ons dossier over de onrust in het Midden-Oosten