Assad probeert aanval Damascus af te weren

DAMASCUS - Het Syrische leger probeert het nieuwe offensief van de rebellen op hoofdstad Damascus af te weren. 

In een voorstad hebben regeringstroepen daarom ''tientallen terroristen'' opgepakt, meldde het staatspersbureau SANA donderdag.

Volgens een Syrische mensenrechtenorganisatie waren er in sommige wijken van de hoofdstad gevechten. Vlakbij een snelweg zou een mortieraanslag zijn geweest.

In Syrië woedt sinds maart vorig jaar een opstand tegen het regime van president Bashar al-Assad. De strijd zou heeft volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten al aan meer dan 40.000 mensen het leven gekost.

Aleppo

Bij een bombardement van de Syrische luchtmacht is in Aleppo een gebouw naast een ziekenhuis volledig verwoest. Zeker vijftien mensen zijn omgekomen. Dit heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten donderdag gemeld.

De luchtmachtaanval voltrok zich woensdagavond. In het ziekenhuis, ooit een particuliere kliniek, worden nu gewonde rebellen behandeld, alsook burgers. In het aangrenzende gebouw vielen twaalf doden - een arts en elf rebellen. Een jong meisje en twee kinderen op straat werden eveneens dodelijk getroffen.

Volgens het Observatorium werken in het ziekenhuis artsen en verpleegkundigen vrijwillig en vereend in hun verzet tegen het regime van Bashar Assad. Het ziekenhuis was als kliniek ooit eigendom van een aan Assad loyale zakenman.

Alle berichten over de onrust in Syrië

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie