Zeker tien jaar cel voor nep-nekbom

SYDNEY - Een afperser die vorig jaar in Sydney een nepbom om de nek van een rijk meisje hing, verdwijnt zeker tien jaar achter de tralies.

Een Australische rechter veroordeelde de man dinsdag.

Paul Peters drong in de zomer van 2011 het huis van de steenrijke familie van Maddie Pulver binnen. Hij bond apparatuur om de nek van het 18-jarige slachtoffer met daaraan een briefje waarop stond dat het een bom was.

De man probeerde de familie van het meisje te chanteren en vroeg om een groot geldbedrag. Het duurde 10 uur voordat bomexperts ontdekten dat het om een nepexplosief ging.

Tranen

Pulver was dinsdag in de rechtbank aanwezig toen het vonnis werd voorgelezen. Ze was in tranen en vertelde naderhand aan journalisten dat het nog een hele tijd gaat duren voordat ze de traumatische ervaring achter zich kan laten.

De 52-jarige Peters verklaarde in eerdere zittingen tot zijn daad te zijn gekomen vanwege financiƫle problemen en het stuklopen van zijn huwelijk.

De oud-bankier zou in een diepe depressie terecht zijn gekomen en geen andere uitweg meer hebben gezien dan het afpersen van de familie Pulver.

Lees meer over:
Tip de redactie